Werkgroep Genealogie.

Sinds vrijdag 21 december 2007 werken de vrijwilligers van de HVIJ op deze pagina's aan de gezinsreconstructies van de voormalige gemeente IJsselham Het is de bedoeling dat hier maandelijks tientallen namen toegevoegd worden zodat er in de toekomst complete gezinnen zichtbaar worden die in de gemeente IJsselham gewoond hebben. Op deze pagina's komen alleen gegevens te staan die in de archiefinstellingen te vinden zijn en openbaar zijn. Ook worden gegevens van bijvoorbeeld doop- en begrafenisboeken geïndexeerd. Recente persoonsgegevens zult u hier dus niet aantreffen. Er is een begin gemaakt met het indexeren van de geboorteakten van Kuinre en Blankenham. Al deze gegevens zullen met enige regelmaat worden ingevoerd in het programma Aldfaer, waarna met behulp het programma Humogen van Huub Moons alles grafisch zichtbaar wordt weergegeven op deze website. Aangezien dit een tijdrovende bezigheid is, is alle hulp meer dan welkom. Dus als het u leuk lijkt om te helpen, of als u misschien zelf geneaologische bronnen in het bezit heeft neem dan contact op met een van de onderstaande personen.

Klik op onderstaande logo voor de gezinsreconstructie


De gegevens in Humo-Gen worden ca. 4 keer per jaar aangevuld met nieuwe gegevens. De laatste aanvulling was 14 juni 2020. Er bevinden zich nu ruim 12000 personen in de database.

prikbord genealogiepagina

Als u zelf ook onderzoek doet naar (voormalige) inwoners van IJsselham en vast bent komen te zitten met uw onderzoek, kunt u een berichtje plaatsen op ons genealogische prikbord. Hopelijk komt u op deze manier in contact met medespeurders zodat uw onderzoek weer een nieuwe impuls krijgt. Ook als u al vergevorderd bent met uw onderzoek en uw resultaten op het internet heeft gepubliceerd, kunt u dit hier ook kenbaar maken (als er maar (oud-)inwoners van IJsselham in het onderzoek voorkomen).

Mocht u informatie hebben met betrekking op de onderstaande oproepen, dan kunt u rechtstreeks in contact komen met de aanvrager door op zijn/haar naam (links naast de oproep) te klikken.
U kunt uw aanvaag voor het prikbord sturen naar J. Siepel

Contactpersoon voor de Werkgroep Genealogie
Mevr. J. Siepel
E-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.